Kort TARMSKYLLING og kronisk stressmage
Lørdag 07. Juli kl 08-11

Alle må ha hatt en konsultasjon med ernæringsfysiolog på forhånd.
Begrenset antall deltakere er 5 stk.

Konsultasjon med ernæringsfysiolog: kr 850.
Lett Tarmskylling: kr 1550.

Selve tarmskyllingsdagen
Oppmøte kl 08 på tom mage. Drikker 2 glass lunkent saltvann og gjør 5 yogaøvelser. Gjentar dette 2 ganger til.

Venter på at vannet skal bevege seg gjennom tarmkanalene.

Mens vi venter får har vi et foredrag og dialog om tarmens funksjon, påvirkning av stress og kosthold. Du blir veiledet i hvordan du kan inkorporere tarmskylling som del av din månedlige rutine for å ha en god tarmhelse og forbygge og behandle framtidige plager.

Som en del av kurset og behandling får du også lydspor for pusteøvelser og avspenning.

Hvorfor tarmskylling
Fordøyelsessystemet ditt kan ha vært stresset over lang tid og du har utviklet et stressmønster som er vanskelig og snu. Kronisk stresset mage viser seg hovedsaklig i form av luft, ubehag og forstoppelse. Diarétendenser kan forekomme. Disse symptomene senker livskvaliteten. Mange tenker at tarmskylling handler om å rense tarmen, men det er ikke formålet. Tarmen er på en måte selvrensende og slimhinnene består celler som fornyes ofte. Det vi ønsker å oppnå med tarmskylling er å komme i kontakt med spenningene som sitter i tarm og mage forårsaket av stress. Vi ønsker å snu dette spenningsmønsteret og hjelpe fordøyelsessystemet til å gjøre jobben sin uten å gi oss ubehag.

Ved å drikke saltvann (salt forhindrer vannet å bli absorbert i tarmen) og gjøre enkle yogaøvelser framoprovoserer man en meget kortvarig diaré. Tarmen blir tømt. Dette er en lettelse i seg selv om man lider av forstoppelse. Ingen kjemikalier nødvendig. Etterpå kan man fortsette dagen som normalt.

Ved kronisk stressmage, hyppig ubehag i form av luft og forstoppelse anbefaler vi at man gjør dette minst en gang per måned i ett års tid. Dette forandrer også ditt psykiske forhold til stressmagen og tarmen. Noe som letter trykket veldig, da du alltid har mulighet til å gjøre øvelsen for å løsne en forstoppelse. Bare tanken  på dette reduserer store mengder stress.

Siden årsaken er stress, er det lurt å ta tak i problemet fra flere vinkler. Vi gir deg også et lydspor med avspenningsteknikker og pusteøvelser for å lære å puste med magen. En jevn magepust gir tarmen vår massasje døgnet rundt som også bidrar til god fordøyelse.

Ta kontakt med Hilde på tlf 975 88 955 for å booke time med til ernæringskonsultasjon.