Jeg føler meg litt sliten etter ferien. Det tar på å være tobarnsmor, og det er ikke alltid like enkel å gi plass til trening og egenpleie når man er på reisefot. Misforstå meg ikke, det er helt utrolig herlig å tilbringe så masse tid sammen med familien på eksotiske steder. Allikevel bli treningsøktene, fysisk og mentalt, kortere og færre. Kostholdet skeier også ut, i år ble det mye pasta og pizza i Italia, og det kjennes på kroppen. Til og med min bedre halvdel begynte å savne grønnsakene og grovbrødet.

Så nå sitter jeg her og planlegger hvordan jeg skal få ladet opp batteriene igjen. Eventyreren i meg er tilfredsstilt etter ferien og nå blir det godt med litt rutiner igjen. For meg hjelper det å skrive ned hva jeg har lyst til å gjøre og oppnå. Jeg lager meg en ukeplan, hvor jeg noterer ned de planlagte treningsøktene. Meditasjon og pusteøvelser skal få sin egen halvtime hver eneste dag i tillegg til den fysiske treningsøkten. Jeg rydder plass i arbeidshverdagen for å gi meg selv godt med påfyll. Jeg vet at det er en luksus ikke mange føler at de kan unne seg. Jeg er heldig som har det som jobb, og blir ekstra motivert til å praktisere det jeg lærer bort. Jeg vet at kropp, sjel og sinn har det så mye bedre når jeg setter av tid til egenpleie.

Litt nærmere drømmen

Skriv ned det du har lyst til å få gjort. Sett ord på ønskene og målene dine. Lag en ukeplan med bestemte tidspunkt for treningsøktene. Jeg anbefaler alltid å starte med minst 2 økter per uke. Da får du et helt klart løft og merkbart resultat.

Jeg tenker også på hva som skal holde meg gående denne høsten. Jeg har lyst til å finne meg en retreat eller workshop og se fram til på kalde høstkvelder.

Ikke alle målene handler om trening og kosthold. Det er deilig og inspirerende med kreative mål, lær deg noe nytt eller skap noen ting. Jeg har som mål for august å male det gamle badet vårt.

Så, da har jeg lagd en plan. Nå gjelder det å ta en dag av gangen og ikke minst godta at det tar litt tid før energibalansen igjen er på plass.