Mental trening

De fleste mennesker lever – det være seg fysisk, intellektuelt eller moralsk – i en meget begrenset omkrets av sitt potensielle vesen. Vi har alle reservoarer av liv vi kan øse av, som vi ikke drømmer om.

William James

Lær mer

Mer av det gode i hodet

Mental trening er det aller beste og viktigste jeg noen gang har klart å lære meg. Meditasjon har vist meg veien til å leve midt i livets gåte og kjenne på lykke når livet stormer som værst. Det finnes mange typer meditasjon og mental trening, jeg kan kun snakke om metoden som jeg lærte av en gammel swami i Birmingham. Det tok meg fire år med daglig praksis og intens veiledning før jeg mestret meditasjonen godt nok til å kunne undervise egne elever. Satyananda yoga byr på en strukturert og trinnvis metode som gjør det enkelt for vestlige sinn å oppleve meditasjon. Metodene er enkle, men det krever mye av eleven å sette av tid hver eneste dag til praksis. Mestringen og det du får tilbake er helt uvurderlig.

Avspenning

Trinn 1 i mental trening er å trene seg opp til å være fullstendig avslappet og samtidig oppmerksom. Både kropp og hjerne blir restituert.

Yoga Nidra

En dypere form for avspenning hvor du begynner å trene på konsentrasjon og visualisering. Her foregår en slags omprogrammering av den mentale programvaren, en selvhypnose.

Meditasjon

Den dypeste form for konsentrasjon. Våre flyktige tanker er vanskelig å fange. Med trening klarer du å holde fast ved en tanke over lenger tid, og helt til slutt klarer du å la være å tenke i det hele tatt.

Yoga Nidra

Bli Yoga Nidra Instruktør

Meditasjon

Lær å mediter hjemme

Avspenning

Begynn med yoga nidra avspenning hjemme