Det er midt på vinteren. Med kulda, snøen og mørket kan dørstokkmila vokse seg høy som en murvegg. Sofaen, sjokoladen og potetgullet frister. Kropp og sinn kan føles tunge. Kanskje har du jobbet hardt på jobb og er sliten etter et halvt år med krav og utfordringer for å få tidskabalen til å gå opp. På min egen kropp kjenner jeg at hodepinen kommer oftere på besøk, og jeg må virkelig ta meg selv i nakken og krype bort til yogamatten istedet for å legge bena høyt og skru på tvén. Jeg vet at det gjør meg så godt med litt bevegelse, pust og ikke minst mental trening. Jeg vet at brus kun skal være helgekos, men synes litt synd på meg selv når energien er lavere på denne tiden av året.

Så hva er løsningen. For meg er det for det første å tilgi og tillate meg selv å føle det slik. Jeg er ikke i toppform hver dag eller på alle tider av året. For det andre så lokker jeg meg selv til yogamatten med å tillate praksisen å være litt mindre krevende, litt kortere og putte på en masse selvomsorg. Jeg vet at det værste jeg kan gjøre for meg selv akkurat nå er å kutte ut yogapraksisen helt og det beste er å samtidig å senke kravene til meg selv. Yogamatten får sitt besøk nesten hver dag, om en av og til kun for sittende øvelser.

Her finner du en link til den siste rehabyogavideon som jeg har lagt ut gratis på facebook. Her er det også flere rolige yogavideor som du kan bruke for å lene deg litt i riktig retning selv.

https://www.facebook.com/93839768150/videos/222794918671361/

Skap energi
Har du i tillegg til vintermørket og lite energi vært gjennom sykdom eller sliter med kronisk sykdom, kan du gjerne hive på en ekstra dose selvomsorg. Men ikke lur deg selv til å bli værende på sofaen. Spis en gulrot sammen med potetgullet. Skjer opp en avokado til kveldsmaten. Drikk et glass vann for hvert brusglass. Det finnes mange triks som gjør at du lener deg litt i riktig retning. Og hva skjer da, du begynner å bygge opp energien og styrken din. Da blir det ennå litt lettere neste dag, og neste uke. Istedet for å bare bruke energi, så lager du energi.

Mental trening og mer av det gode i hodet

På de tyngre dagene, så tillater jeg meg og ligge på senga når jeg lytter til lydbåndet for mental trening, istedet for å sitte rett i ryggen på meditasjonsmatten. Jeg hopper ikke over praksisen,  men lener meg litt i riktig retning.

Hva funker for deg? Hvordan motiverer du deg selv til å gå i riktig retning? Del gjerne i kommentarfeltet så kan vi inspirere hverandre.

Meg finner du på HOUSE OF FEMME i Trondheim.

Her kan du booke deg privattimer i mental trening, yoga eller kosthold. Jeg har også et lite antall yogatimer i uken:
Tirsdager 16.00-17.00 Yoga
For deg som er ny eller ønsker en rolig yogaklasse, utmerket også for deg som er senior.

Onsdager 1815-1915 Gravidyoga
Onsdag 19.30-21.00 Vinyasayoga a la Hilde med pust og mental trening.

Fredag 12.30-14.00 Yoga
For deg som er ny eller ønsker en rolig yogaklasse, utmerket også for deg som er senior.

Kontakt: hilde@sankalpa.no/97588955